• Gratis verzending vanaf € 30,-
  • Download gratis Do's & Don'ts met sieraden

Werking en betekenis Lava steen

 

Lavasteen is een bijzondere spirituele steen.

(bron AD-mineraal)

 

Lavasteen ontstaat wanneer een vulkaan uitbarst, tijdens een uitbarsting komt er lava naar buiten. Doordat de hete lava afkoelt ontstaat er gesteente.

Lavasteen verenigt de energie van vuur en aarde in zich waarbij de aardse energie het vuur een beetje tempert. Lavasteen vergroot de wilskracht, geeft moed en maakt sterk en volhardend.

De steen zet aan tot handelen en geeft je het doorzettingsvermogen om een project of plan ook af te ronden. Omdat Lavasteen ook aardt en overtollige energie afvoert, vergroot het je persoonlijke kracht op een gebalanceerde, zachte manier. Het activeren gebeurt op een rustige en weloverwogen manier.

Lavasteen is een ideale steen voor mensen die heel gevoelig zijn voor de energie van stenen maar toch wat vuur en kracht kunnen gebruiken.

 

Verzorging Lavasteen

Lavasteen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

 

Chakra en sterrenbeeld Lavasteen

Chakra: eerste chakra. Sterrenbeeld: Stier, Maagd en Steenbok.

 

             Werking en betekenis Rhodoniet

 

Rhodoniet en gezondheid

(Bron: Semoea.nl)

Spiritueel

Rhodoniet werkt vooral op het hartchakra en de thymus, maar ook op het basischakra.
* Rhodoniet versterkt de compassie en de intuïtie. De steen helpt liefdevol te reageren vanuit het hart. Hij helpt ook oude zaken op een goede manier te verwerken.
* Rhodoniet geeft geduld en vertrouwen.
* Rhodoniet kan je psychische wonden helen, en heelt een gebroken hart. Draag hiervoor de steen langere tijd op je hart.
* Rhodoniet geeft energie en veerkracht. Geeft vertrouwen in de toekomst bij grote veranderingen, zoals ontslag of verhuizing.

Mentaal

* Rhodoniet geeft focus en verbetert je geheugen.
* Rhodoniet helpt je positief te zijn en te denken. Het is een goede steen tegen depressies, somberheid, angsten, fobieën, stress.
* Rhodoniet biedt goede ondersteuning bij examenvrees.
* Neem bij ongeval en shock een rhodoniet in je handen, om snel van de schrik te bekomen. De rhodoniet bespoedigt snel herstel. Rhodoniet geeft balans en evenwichtigheid.

Emotioneel

* Rhodoniet kalmeert bij heftige emoties en psychische verwarring. Een goede steen voor schrikachtige en overgevoelige mensen.
* Rhodoniet ondersteunt gevoelige en verlegen mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen.

Fysiek

Rhodoniet armbandje* De rhodoniet versterkt het hart en de bloedsomloop, en daardoor ook het lymfestelsel. De steen verbetert de verhoudingen tussen rode bloedlichaampjes, witte bloedlichaampjes en bloedplaatjes in het bloed. Daardoor helpt hij lichte bloedingen (bij bijvoorbeeld schaafwonden) snel te stelpen. Hij versterkt het immuunsysteem. Ook de stofwisseling profiteert van de betere bloedsamenstelling.
* Rhodoniet heeft een sterke relatie met longen, bronchiën en keel. Je kunt de steen gebruiken ter voorkoming van astmatische klachten. Geeft verlichting bij astmatische bronchitis, helpt slijm op te lossen. Helpt de longen meer zuurstof op te nemen.
* Rhodoniet is een fijne steen bij allergieën die slijmvorming en verstopte neuzen geven, zoals hooikoorts en huisstofmijtallergie.
* Rhodoniet stimuleert de werking van de schildklier, wat positief uitwerkt op eetlust en regeneratievermogen. Mensen die door werk of omstandigheden helemaal versleten zijn, vinden hun energie terug door een rhodoniet bij zich te dragen.
* Rhodoniet heeft direct invloed op de bijschildklier, en daardoor op het calciumgehalte in het bloed. De steen versterkt het skelet, ondersteunt bij osteoporose.
* Mensen met klachten zoals hardhorendheidevenwichtsstoornissenhoofdpijn en onsamenhangend spreken, hebben veel baat hij het dragen van een rhodoniet.
* Bij de ziekte van Parkinson en Multiple sclerose (MS) worden de zenuwen aangetast. In sommige gevallen kan de rhodoniet dit tot staan brengen en zo verlichting geven. Rhodoniet is pijnstillend.
* Heb je een jeukende of pijnlijke bult door een insectenbeet? Leg er een rhodoniet op. Dit trekt het gif eruit, en jeuk en bult trekken sneller weg.
Krampen en verkrampingen verminderen als je er een rhodoniet tegenaan houdt.