• Gratis verzending vanaf € 30,-
  • Download gratis Do's & Don'ts met sieraden

Wat is de psychologische betekenis van de kleur roze?

 

Roze

 

Ik ben roze. Zachtroze, de vrouwelijke schoonheid zelve. Vanaf mijn hemelhoge roze wolkje laat ik me aan je zien. En hoewel ik bescheiden, gevoelig en ingetogen ben vertel ik je graag over mijn charmante kant. Ik inspireer het allerliefste de wereld met enkel zoets en goeds.

Roze kleur van vrouwelijkheid, bescheidenheid en van raakbaar zijn

Ik laat je mooie, dromerige reizen maken en vertel je dat jij de allerbeste, beste bent terwijl ik je aan kijk met mijn roze bril en je een blik gun in de fascinerende smeltende kwaliteit van roze. Rozenblaadjes liggen op mijn pad en met liefde stel ik mijn grote hart open. Er is genoeg ruimte voor iedereen. Goedhartig als geen ander vertel ik je verhaaltjes, sprookjes en troostende woordjes over hoe prachtig het leven van liefde is.

Mijn kracht is mijn kwetsbaarheid die durf ik je te laten zien en jij mij ook

Maar ik ben ook het meisje-meisje onder de kleuren en  vind het fijn als je van alles voor me doet. Beminnelijk en betoverend wind ik je zo om mijn vingertje en maak mezelf afhankelijk van je als een kleine roze baby. Dat is niet altijd handig. Want mijn o zo zoete kant slik ik soms zelf ook voor zoete koek. Dat maakt me soms zo zwak dat ik zelf ga geloven dat ik niets kan en van het leven helemaal niets bak. Ik ben roze, de liefste, de delicaatste en de meest verfijnde verfijning. Zoeter kunnen we het niet maken.